Kysymys:
Mikä aiheuttaa ENOSPC-virheen käytettäessä Raspberry Pi -kameramoduulia?
TomG
2014-02-18 09:04:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen saanut alla olevan virhesanoman yrittäessäsi käyttää Raspberry Pi -kameraa.

 # raspistill -o /tmp/gate_now.jpgmmal: mmal_vc_component_enable: komponentin käyttöönotto epäonnistui: ENOSPCmmal: camera komponenttia ei voitu ottaa käyttöönmmal: main: Kamerakomponentin luominen epäonnistuimm: kamerasovelluksen suorittaminen epäonnistui. Tarkista laiteohjelmistopäivitykset 

Tätä tutkittaessa on useita syitä, jotka voivat johtaa ENOSPC-viestiin. Luulin, että aion luoda tähän kysymyksen mahdollisten syiden luetteloimiseksi.

Käytätkö sitä myös lämpötila-anturin kanssa? Olin kohdannut tämän ongelman milloin tahansa, kun suoritin modprobe-komennon asetettaessa lämpötila-anturia. Katso https://github.com/raspberrypi/linux/issues/435
Tämän numeron saaminen myös OctoPi-kuvista: https://github.com/guysoft/OctoPi/issues/31
On 2019, eikä siihen voi lähettää uutta vastausta (suljettu), mutta olin aiemmin asentanut raspimjpegin, jonka oli onni havaita käyttämällä 'ps -ef'. "sudo pkill raspimjpeg" ratkaisi sitten ongelman.
Kaksitoista vastused:
TomG
2014-02-18 09:08:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kameraohjelmiston GitHub-projektisivulla mainitaan

Virhe: ENOSPC näytetään. Kamerassa on todennäköisesti loppumassa GPU-muisti. Tarkista config.txt / boot / kansiosta. Gpu_mem-vaihtoehdon on oltava vähintään 128.

Tämä ongelma kertoo, että tämä virhe voi johtua ristiriidasta 1-Wire (W1) -moduulien ohjainten kanssa. jos moduuleja ei ole ladattu oikeassa järjestyksessä.

Tämä viesti RPi-keskustelupalstoilla sanoo, että ongelma voidaan korjata vaihtamalla 1-johtimessa käytetty tappi nastaan ​​18:

 /boot/cmdline.txt:dwc_otg.lpm_enable=0 konsoli = ttyAMA0,115200 kgdboc = ttyAMA0,115200 konsoli = tty1 root = / dev / mmcblk0p2 rootfstype = ext4 elevator = määräaika rootwait bcm270 w1_gpio_pin = 18 

Toukokuussa 2016 GPU_MEM = 128 ei enää riitä. Suurentamalla sen arvosta 128 arvoon 144 virhe muuttui.

Luulen, että tarkoitat gpu_mem, ei gpio_mem.
schemacs
2015-02-13 17:06:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän pi-liikettä, jos haluan suorittaa raspistillin, minun on pysäytettävä liike (joka käyttää kameraa myös liikkeen havaitsemiseen).

 pi @ raspberrypi ~ $ sudo / etc /init.d/motion stop [ok] Pysäytä liiketunnistusdemon: motion.pi@raspberrypi ~ $ / usr / bin / raspistill -o cam2.jpgpi@raspberrypi ~ $ sudo /etc/init.d/motion start [ok] Aloitetaan liiketunnistusdemon: liike. 
Vaikka tämä saattaa olla vastaus, sitä parannetaan ehdottomasti jonkin verran.
Juoksu ei ollut liike, mutta minulla oli toinen demoni kameraa käyttäen, ja kun lopetin, lopetin virheen.
Kyllä, kameraa näyttää olevan mahdollista ohjata vain yhdellä prosessilla.
Frank
2015-08-25 18:55:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama ongelma. Vertaamalla sitä useisiin muihin viesteihin, todennäköisin vastaus on, että kaksi prosessia / sovellusta yrittää käyttää PiCamia samanaikaisesti. Tämä voi olla ffmpeg-suoratoisto, liike, raspivid, raspistill jne.

Omat 0,02 dollaria

totta :)) menetti jonkin verran aikaa, unohdin, että asensin liikeprosessin taustalla, estäen kameran käyttöä
Tai oktoprintti (kuten se oli minulle)
Yritin suorittaa sekä raspividin että python-komentosarjan, joka hyödyntää picamera-kirjastoa. He eivät voi juosta yhdessä
Paljon kiitoksia minäkin tein saman virheen, mutta muut viestit auttoivat minua päivittämään laiteohjelmistoni, dist-pakettini jne. -Ongelmat olivat edelleen olemassa, kunnes tein tämän `sudo service motion stop '. Ja kamera alkoi toimia uudelleen.
Vain tarjoan tilannettani ja ratkaisuni. Olin tuonut `picamera`n python-komentosarjassa, mutta se ei toiminut, joten päätin käyttää sen sijaan komentorivikutsusta` raspistill` komentosarjan sisällä. En poistanut `Tuo picamera` -tuotetta, joten se vie kameraresurssin ennen kuin voisin käyttää sitä` raspistillin kanssa.
user49119
2016-07-07 16:42:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Normaaleissa olosuhteissa ei koskaan tarvitse suorittaa rpi-päivitystä, koska se vie sinut aina etureunan laiteohjelmistoon ja ytimeen, ja koska se voi olla testiversio, se saattaa jättää RPi: n käynnistämättömäksi". https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?p=916911#p916911 Jopa rpi-update -dokumentaatio varoittaa nyt "Jopa Raspbianissa käytä tätä hyvällä syyllä. Näin saat uusimman vuotavan reunan ytimen / laiteohjelmiston. "

Minulla oli sama ongelma. Laiteohjelmistopäivitys ratkaisi sen.

 sudo rpi-update 
Tämä ratkaisi sen minulle ja näytti tarpeelliselta saada Raspicam 2.1 toimimaan minulle (käytin onnistuneesti Rapicam 1.3: ta ennen päivitystä). päivitys päivitti minut versiosta 4.1.7-v7 + versioon 4.9.25-v7 +, mikä sai uudemman mallin toimimaan. Vaihto arvosta GPIO_MEM = 128 arvoon GPIO_MEM = 144 ei ollut minulle tarpeen tässä tapauksessa.
BigB
2015-03-31 15:25:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koin äskettäin saman ongelman kuin ENOSPEC-virhe. Minun tapauksessani kaikki sujui täydellisesti, kunnes laitoin kamerani PiCam-koteloon. Huomasin, että tämä kotelo (vaikka PiCameralle on suunniteltu) työntää sirun yhtä pitkälle, että nokan ja kartongin välinen liitin löystyi. Työnnä se takaisin paikalleen ratkaisi ongelmani. Ei ehkä ole niin helppoa nähdä, onko liitin kunnolla paikallaan, mikä aiheuttaa tulkintavirheitä.

Luulen, että tämä ei ole tavallinen tapaus, mutta kuten ensimmäisessä viestissä ehdotettiin, tämän pitäisi parantaa tämän mahdollisten syiden luetteloa. virhe.

anol
2014-04-30 13:05:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama virhesanoma, koska en ollut päivittänyt laiteohjelmistoa ( sudo rpi-update -palvelun kautta) sen jälkeen, kun kameran otti käyttöön raspi-config koodi>. Olin jo päivittänyt laiteohjelmiston muutama päivä ennen ja ajattelin, että se riittää, mutta koska kameraa ei tuolloin ollut otettu käyttöön, se ei auttanut.

Haydon Berrow
2017-01-01 23:15:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun tapauksessani oli vain, että en ollut käynnistänyt pii-laitettani kameran kiinnittämisen jälkeen.

** Älä koskaan kiinnitä kameraa pi-laitteeseen, kun se saa virtaa! **
Albert Garcia
2018-09-29 14:19:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kokeillut viimeisimmän RASPBIAN STRETCH LITE: n (9.4 - 2018-06-27) kanssa PI3B v1.2: ssä ja PI CAMERA 2.1: ssä, kaikki täysin päivitetyt (apt-get upgrade)

Jos tämä komento ei tunnista kameraa, jonka " havaittu = 1 " on näin:

 pi @ raspberrypi: ~ $ vcgencmd get_camerasupported = 1 havaittu = 1 

Sitten on yhteysongelma. Tarkista, ovatko kaapelit molempiin suuntiin nastojen hyvän puolen kanssa (ja tietysti kytketty "kamera" -väylään, ei "näytön" väylään, jotka ovat samankokoisia).

(tietysti kameran käyttöliittymän ottamisen jälkeen käyttöön raspi-configilla ja uudelleenkäynnistyksellä)

Jos se ei toiminut, se on yleensä kameran laitteisto-ongelma ja nopea vaihtoehto on vaihtaa kamera uudella.

Jos havaittu = 1 mutta kun yrität käyttää raspistilliä, tämä viesti näkyy:

 pi @ raspberrypi: ~ $ raspistill -o test.jpgmmal: mmal_vc_component_enable: komponentin käyttöönotto epäonnistui: ENOSPCmmal: kamerakomponenttia ei voitu ottaa käyttöönmmal: main: kamerakomponentin luominen epäonnistuimmal: kamerasovelluksen suorittaminen epäonnistui. Tarkista laiteohjelmistopäivitykset 

Sitten yhteydet ovat kunnossa, mutta ongelma varmasti on kameran laitteisto-ongelma ja sinun on vaihdettava kamera uusi. Älä tuhlaa aikaa yrittääksesi ratkaista sitä, koska se on viallinen kamera. Jos saat uuden, se toimii.

Silloinkin et voi sanoa, että kamera ei toimi. Minulla oli kaikki nämä ongelmat, ja kun suoratoistoin suoratoistona käyttämällä http: // {my ip}: 8081 /? Action = streamia, se toimi. Tämä tarkoittaa, että raspimjpeg oli käynnissä. Tämä tapahtuu todennäköisesti, kun yksi tai useampi prosessi on jo käytössä kamerassa, koska havaittu = 1 tarkoittaa, että ainakin se pystyy kosketuksiin kameran kanssa.
user97662
2016-09-30 10:48:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

minun tapauksessani jouduin käyttämään modprobe-ohjelmaa ohjaimen purkamiseen: sudo modprobe -r bcm2835-v4l2

Sitten kameran punainen LED sammuu ja voin käyttää raspividia uudelleen ota kamera käyttöön.

napertivo
2018-03-09 12:11:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun tarvitsi minun kiinnittää kameran kaapeli uudelleen. Olin irrottanut sen syöttääksesi kaapelin kotelon läpi; se ei välttämättä ole muodostanut hyvää yhteyttä.

Navin
2018-08-02 00:49:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sain virheen AIY Vision Kit -laitteeseeni (Pi Zero W), koska unohdin pysäyttää kameran esittelysovelluksen:

 sudo systemctl stop joy_detection_demo 
liderbug
2014-10-31 01:42:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ratkaisin minun kirjoittamani chmod 666 / dev / video0Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...