Kysymys:
Kuinka asentaa GNU C ++ -kehitystyökalut Raspberry Pi: lle (apt-get: n avulla)
imulsion
2013-02-01 23:56:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko C ++ -kehitystyökaluille asennettava tunnettu paketti?

Mitä kirjoitan komentoriville sudo apt-get install -kohdan jälkeen?

Ihannetapauksessa haluan samat työkalut, jotka asennettiin MinGW: n kanssa Windows-tietokoneelleni.

Kolme vastused:
goldilocks
2013-02-02 00:54:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä voi riippua distroistasi, mutta jos käytät raspbiania, stock gcc sisältää g ++, tässä ovat versiotiedot:

  me @ RPi »gcc -vKäytä sisäänrakennettuja teknisiä tietoja. [...] - enable-languages ​​= c, c ++, fortran, objc, obj-c ++ 

Joten apt-get install gcc : n pitäisi toimia, jos se ei ole jo siellä.

Suurin osa distroista rakentaa gcc: n C ++ -tuella, joten tämän pitäisi olla totta myös heille. Helppo tapa tarkistaa on asentaa gcc ja kokeilla sitten g ++ -v .

FYI, GCC on MinGW: n käyttämä "Gnu Compiler Collection"; gcc on C-kääntäjä, g ++ on C ++.

C ++ -koodin kääntämiseen tarvitaan myös stdc ++ -otsikkotiedostot ( #includes ) "libstdc ++ dev -paketista". Raspbianille on saatavana enemmän kuin yksi, koska käytettävissä on 4 hieman erilaista libstdc ++ -versiota. Se, joka näyttää olevan oletusarvo, johon (oletettavasti) kaikki tai suurin osa distarien binääreistä on rakennettu, näyttää minulta 6-4,6. Tarkista:

  dpkg -l | grep ++  

Se on tällä hetkellä asennettuna. Jos et näe luettelossa libstdc ++, valitse vain yksi käytettävissä olevista vaihtoehdoista ( apt-cache search libstdc ++ ). Voit asentaa ne kaikki samanaikaisesti, vaikka järjestelmässä on taipumus käyttää vain yhtä (/ lib: n pääversioon perustuva symboli yhteen .so: sta). Joten:

  apt-get install libstdc ++ 6-4.6-dev  

Tähän pitäisi (mielestäni) sisältyä peruskirjasto ennakkoarvona, jolloin sen ja gcc: n ja sen ennakkoarvojen tulisi kattaa kaikki. Jos se ei onnistu, asenna vain libstdc ++ 6-4.6 . Kirjastopaketit ovat useimmissa linux-distroissa kahdessa osassa, ajonaikaiset, ja otsikot erillisessä -dev -paketissa, joka on tarkoitettu kääntämiseen API: n avulla.

Miksi ei apt-get install build-essential?
Varma; Oletan, että se on metapakkaus, enkä ole koskaan vaivautunut heidän kanssaan, mutta olen varma, että ne ovat käteviä. Perus C / C ++ -ympäristön saaminen ei vaadi paljon muuta kuin mitä gcc: n edellytykset muutenkin edellyttävät. Stdc ++ dev -otsikot - lisätään muistiinpano.
Henry Todd
2015-11-18 00:13:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kehitystyökalujen asentaminen raspbianiin:

  sudo apt-get install build-essential  
Joka sisältää todellakin `g ++ '.
Tämän pitäisi olla todennäköisesti hyväksytty vastaus. Joku, joka ei osaa asentaa kääntäjää, ei todennäköisesti osaa asentaa muita yleisiä kehittäjätyökaluja. He haluavat vain ajaa `pip install ` (tai mitä tahansa ne Python-paketinhallintaohjelmat tekevät) ja odottaa, että asiat vain toimivat.
Luke Lundberg
2014-03-17 04:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras C ++ -sovellus löytyy joko hakemalla sovelluksissa käytettävät koodilohkot ja katsomalla alaspäin, kunnes näet sen ja sen oikeastaan ​​melko lähellä huipua. Käytin tätä sovellusta tietokoneellani, ennen kuin löysin sen vadelmapiiriltani ja siinä on syntaksikorostuksia ja kaikkea muuta.

Hei Luke. Huomaa, että Code :: Blocks on IDE eikä kääntäjä. Se on yhteensopiva gcc: n (joka on alkuperäinen Linux-kääntäjä) ja Windows Visual C ++ -kääntäjän kanssa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...