Kysymys:
Onko mahdollista käyttää GPIO: ta PIC: n ohjelmointiin?
berry120
2012-06-13 15:06:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viittaan PIC-mikrokontrollereihin, erityisesti 16f- ja 18f-sarjoihin. Voisiko GPIO: ta käyttää tällä tavalla?

Jos näin on, miten?

En ole täysin varma miten, mutta olen 90% varma, että voit tehdä tämän.
@ShaneHudson Hyvä vastaus;)
Yksi asia voi olla nähdä, onko käytettävissä vanha rinnakkaisporttiohjelmoija. Vaihda PIN-koodin koodi käyttääksesi GPO: ta, ja sinulla voi olla toimiva ohjelmoija.
Katso myös http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=44&t=8635 (avrdude, mutta sama idea)
Neljä vastused:
John La Rooy
2012-08-07 10:02:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanhemmat PIC: t luottivat ohjelmoijaan toimittamaan ajoituksen Flashin ohjelmointiin. Epäilen, että RPi pystyy saamaan nämä ajoitukset oikein. Suurin vaikeus siinä tapauksessa olisi tasonmuunnos 3,3 V: sta 5 V: ksi PIC: lle. Niiden pitäisi voida olla yhteydessä suoraan joihinkin IO-nastoihin.

Nyt sinulla on lue kyseisen PIC-perheen ohjelmointitiedot ja selvitä, miten GPIO: ita voidaan käsitellä ohjelman saamiseksi.

On varsin mielenkiintoista, jos saat jotain toimimaan.

Alex Chamberlain
2012-06-13 19:11:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nastoja 8 ja 9 voidaan käyttää UART-nastoina, joten ohjelmoijaa pitäisi voida ohjata näiden nastojen yli.

Frepa
2013-02-12 03:29:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ohjelmistokohtaisesti Linuxille on olemassa avoimen lähdekoodin pic-ohjelmointiohjelma nimeltä odysseia. Sitä käytetään ohjelmoijien kanssa, jotka on kytketty rinnakkaisporttiin. Odysseia kommunikoi bitbangingin avulla, joten sen pitäisi olla mahdollista mukauttaa lähettämään tiedot GPIO: lle rinnakkaisportin sijaan. Odyssey tukee paljon 16f- ja 18f-kuvatiedostoja ja pystyy lukemaan useita HEX-tiedostomuotoja.

Toinen avoin pic-ohjelmointiprojekti on usbpicprog. Tämä voi myös olla tarkastelun arvoinen, mutta se on monimutkaisempi, koska se on USB18-porttiin kytketty ohjelmoija, joka on rakennettu pic18f2550: n ympärille. Tällä ohjelmoijalla on hieno ominaisuus: se tuottaa + 12 V: n ohjelmointijännitteen latauspumpulla, joten se ei tarvitse muuta virtalähdettä kuin + 5 V USB: n kautta.

akavel
2012-11-10 05:52:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso esimerkki ( kautta) ja oletettavasti edistyneempi ( kautta), joka kuvaa kuinka Raspberry Pi: n käyttö PIC: iden ohjelmointiin GPIO: n kautta.

Huomaa, että nämä piirit edellyttävät ulkoista 12 V: n virtalähdettä ja muutamia lisäkomponentteja (jännitesäädin, transistorit, kondensaattorit, vastukset ja jotkut edistyneessä olevan LED-valot). ).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...