Kysymys:
Miksi USB-portilla ja Ethernet-portilla on sama ohjain?
Darth Vader
2016-04-02 16:16:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, että Pi: n USB-portit jakavat saman ohjaimen kuin Ethernet-portti.

Tämä tarkoittaa, että jos Pi: tä käytettäisiin NAS: na, tiedonsiirto verkon kautta olisi rajoitettua, koska sekä USB- että Ethernet-porttia käytettäisiin samanaikaisesti.

Kysymykseni on, mikä vaikutus tiedonsiirtoa hidastuu, ja onko ongelmaan kiertotapa?

Ei enää (Pi 3: lla): http://raspberrypi.stackexchange.com/q/44433/24224
Neljä vastused:
goobering
2016-04-02 16:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olet oikeassa ymmärtäessäsi, että jaettu USB / ethernet-väylä on pullonkaula.

Yksi vaihtoehto on käyttää Pi 3: tä WiFi-yhteyden kautta. WiFi-siru ei jaa väylää USB-liitäntöjen kanssa, ja sen pitäisi toimia täydellä nopeudella.

Käyttämällä mitä tahansa Pi muuta kuin Pi 3: ta, uskon, että USB 3 Gigabitin Ethernet-sovittimen käyttö USB-liitännässä voi tehdä ihmeitä yhteysnopeudellesi. Tämä artikkeli jeffgeerling.com -sivustolla viittaa siihen, että hän onnistui parantamaan verkon suorituskykyä merkittävästi tällä tavalla.

Network I/O performance - Raspberry Pi B+ / 2

You'reAGitForNotUsingGit
2016-04-02 16:58:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USB 2.0: n enimmäissiirtonopeus on 480 Mt / s (mega bittiä )

todellinen siirtonopeus tosielämässä on paljon hitaampi.

Oma Pi 2: n siirtonopeus on enintään 220 Mt / s (mega bittiä ) USB: n kautta.

Maksimi, jonka Pi voi siirtää 10/100 -verkkoportin yli, on noin 90 Mt / s ( Mega bittiä )


Joten:

  480 Mb / s (USB 2.0 -suuri tiedonsiirtonopeus) - 260 Mb / s (Todella -maailman nopeudet) - 90 Mb / s (verkkoportille) ----------- 130 Mb / s (vasemmalle yli kaistanleveyden)  

Joten täyden latauksen jälkeen Verkkoportissa on jäljellä 130 Mt / s (mega-bittiä ) kaistanleveyttä.
Tehdään se 100 Mt / s (mega-bittiä ). vasemmalle.


Siksi (olettaen, että sinulla on Pi 2):

Niin kauan kuin USB-kaistanleveys ei ylitä 100Mb / s (mega bittiä ), voit olla kunnossa. 90 Mt / s (mega bittiä ) siitä käytetään edelleen välittämiseen verkkokortille.

Niin kauan kuin muutkin asiat kuin USB: hen kytketty kiintolevy portit käyttävät alle 10 Mt / s (megabittiä), ja työskentelet nopeudella, jonka Pi 2 pystyy käsittelemään.)

goldilocks
2016-04-02 17:00:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ohjain on mikrosiru LAN9512, ja syynä siihen, että sitä käytetään esimerkiksi joukon riippumattomia ohjaimia, oletetaan olevan:

  1. Hinta. Tässä on esimerkki jostain, josta voit ostaa 100 niistä @ 5 dollaria.

  2. Muototekijä. Saatat muistaa, että Vadelma Pi: tä markkinoidaan tai blogitetaan nimellä "luottokorttikokoinen tietokone" tai "tietokone, joka mahtuu kämmenellesi", ei "vielä yksi mini-ITX-järjestelmä" tai "tietokone, joka mahtuu suuren hatun alle "jne.

  3. Teho. Vilkaisu tietolomakkeen ensimmäiselle sivulle (pääsee Microchip-linkin kautta) "toteuttaa pienentyneen tehon käyttötilat" mainitaan yhtenä "ominaisuuksista". Sinun pitäisi kaivaa syvemmälle saadaksesi selville, mitä tämä oikeastaan ​​tarkoittaa vertailevalla tavalla, mutta ainakin pinnalla on järkevää.

Muista, että pi hinta ~ 35 dollaria vähittäiskauppa. Ei 135 tai 350 dollaria. Joten se on vastaus otsikossa olevaan kirjaimelliseen kysymykseen, "Miksi USB-portit ja Ethernet-portit käyttävät samaa ohjainta?" .

Huomaa, että se ei ole epätavallinen tapa, että useat USB-portit jakavat saman väylän - se on luultavasti normi. Huomaan, että kannettavalla tietokoneella on nyt 3 USB-porttia, mutta lsusb raportoi vain kaksi, 2.0 "Full Speed" -keskitintä. Joten ainakin kahdella näistä porteista on keskitin, ja ne eivät molemmat saa "täyttä nopeutta" samanaikaisesti. Olen varma, että tarkistat, että nykyinen järjestelmäsi on koottu samankaltaisella tavalla.

Ethernetin yhdistäminen tähän on epätavallista, mutta on syytä huomata, että USB 2.0: n pitäisi tarjota 480 Mbps, kun taas 10/100 ethernet-yhteys vaatisi enintään 100 näistä.

Wikipedia-muistiinpanot, lähteeksi mainitsemalla spesifikaation, että "Väylän käyttörajoitusten vuoksi suurten nopeuksien signalointinopeuden tehokas suorituskyky on rajoitettu 280 Mbit / s tai 35 MB / s "; onko tämä porttia vai väylää kokonaisuutena epäselvä.

mihin vaikutukseen tiedonsiirto hidastuu

Tuloksesi ei tietenkään ole yli 480 Mbps, eikä todennäköisesti yli 280. Henkilökohtaisesti en ole koskaan nähnyt tai kuullut raportteja piistä, jotka suorittavat paremman kuin 10 Mt / s siirron paikallisesta ethernetistä USB-asemaan (ts. 80 Mbps) jatkuvasti tavallisiin tarkoituksiin. Kuitenkin tämä luku on sen jälkeen, kun itse protokollat ​​on käsitelty, mikä lisää muuttujan, mutta mielestäni pieni prosenttiosuus - ethernetillä se voi vaihdella suuresti topologian ja yhdistetyn verkon toiminta.

onko ongelmaan kiertotapa

Jos tarkoitat, voinko puristaa enemmän vettä putken läpi kuin putki oli tehty sisältämään sitten ei, vai voinko saada pumpun toimimaan nopeammin vai jonkin yhdistelmän tai nämä kaksi uudelleen, ei. Jos tarvitset nopeamman pumpun tai isomman putken, osta nopeampi pumppu ja isompi putki.

Peter Green
2019-06-25 09:45:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi USB-porteilla ja Ethernet-portilla on sama ohjain?

Koska pi 1: n ja 3: n SoC: llä ei ole Ethernet-ohjainta, sillä on vain yksi USB-ohjain, eikä siinä ole muita liitäntöjä, joita voidaan helposti käyttää Ethernetiin. Vaikka Eben pystyi vaikuttamaan jonkin verran BCM2835-suunnitteluun, se oli viime kädessä Broadcom-tuote ja hänen pomonsa Broadcomissa olisivat soittaneet laukauksia, hänellä oli vain niin paljon pääsyä.

Muista myös Pi on suunniteltu halpaksi tietokoneeksi, jonka lapset voivat oppia ohjelmoimaan. Se, että se otettiin ja käytettiin kaikenlaisiin muihin asioihin, oli vain onnekas sivuvaikutus.

LAN9512 (myöhemmin korvattu LAN9514: llä lisää portteja ja LAN7515 nopeamman Ethernet-yhteyden tarjoamiseksi) tarjosi kätevän ratkaisun ylimääräisen USB-portin ja Ethernet-portin lisäämiseen.

Kun he päivittivät käsivarsiytimet pi2 ja pi3 ja päättivät jättää loput sirusta yksin (lukuun ottamatta muistiohjaimen virheen korjaamista sallimaan 1 Gt RAM-muistia). Ymmärrän, että tämä johtui siitä, että yritimme tehdä päivityksestä mahdollisimman halvan ja vähäriskisen.

Lopulta he pääsivät pisteeseen, jossa heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä SoC-suunnittelun perusteellinen uudistus. Onneksi he olivat myös rakentaneet asiakaskuntansa siihen pisteeseen, jossa tällainen peruskorjaus oli taloudellisesti kannattava. Vadelma pi 4: n kanssa Ethernet-sirulla varustettu USB-keskitin on kadonnut, ja se korvataan Ethernet PHY -piirillä, jota ohjaa MAC uudella SoC: lla ja USB3-ohjain, jota ohjaa PCIe uudella SoC: lla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...