Kysymys:
FreeBSD - helpoin tapa asentaa RPi: hen?
Ingmar Hupp
2012-10-22 21:19:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Raspberry Pi -tuki on yhdistetty FreeBSD-CURRENTiin muutama kuukausi sitten. Viimeisimmät asennusohjeet edellyttävät kuitenkin pitkää prosessin koko käyttöjärjestelmän kokoamista toiseen koneeseen asennuskuvan luomiseksi.

Ymmärrän, että tämän (ja suorituskyvyn) alkuvaiheet ei ole hieno), mutta onko nopeampi tapa pelata FreeBSD: n kanssa RPi: lläni hetkeksi? Julkaistuiko kukaan ehkä ennalta tehtyjä kuvia viimeaikaisista rakennuksista?

Ohh, tämä on loistava kysymys! En ole koskaan ajatellut tehdä sitä, mutta olen varma, että se on omistettavissa, koska FreeBSD toimii monentyyppisillä prosessoreilla, esim. Reitittimillä, puhelinkytkimillä jne. Nizza +1 (Allan tietää;))
Yllä oleva FreeBSD-Current Image -tiedosto ei käynnisty. Jotain vikaa MBR / bootloaderissa ...
Mahdollinen kopio [Voinko käyttää FreeBSD: tä Pi: lläni?] (Https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/82363/can-i-run-freebsd-on-my-pi) - koska vastaukset näyttävät muuttuneen melko merkittävästi vuodesta 2012.
Kaksi vastused:
Ingmar Hupp
2012-10-24 14:30:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päivitys 2014-01-29: on juuri ilmoitettu, että Raspberry Pi: n arm / armv6-tilannekuvat siirretään nyt FreeBSD FTP -palvelimille viikoittain. Voit ladata kopion paikallisesta FreeBSD FTP -peilistä kansiosta / pub / FreeBSD / snapshots / ISO-IMAGES / .

Päivitys 2014-01-28: Glen Barber julkaisi ystävällisesti tämän SD-kuvan äskettäisestä FreeBSD 10.0 -RELEASE -kuvasta, joka on myös edistynyt valtavasti laitteiston tukemisessa. Nappaa siis vain helpoin tapa asentaa (tietysti voit silti rakentaa omasi myös).

Päivitä 30.10.2012: Päivitetty kuva ja ohjeet uusimpaan CVS: ään - nyt juurella SD: llä

Olen asettanut virtuaalikoneen ja rakentanut kuvan itse - tässä on tulos.

Varoitukset

Vaikka edistystä on tapahtunut paljon, pidä mielessä, että se on vielä alkuaikoja ja pelaat esijulkaisukoodilla. Älä laita tätä tuotantoon.

Asiat, jotka eivät vielä toimi (tässä kassassa):

  • USB-näppäimistö (ainakaan minun ei toimi, huolimatta tunnistamisesta - YMMV)
  • U-boot ei näytä välittävän uEnv.txt: stä, joten root-fs-sijainti on koodattu ytimeen
  • Rakennuksessa on käytössä useita virheenkorjausasetuksia, joten älä mene esikuva-analyysi
  • Tämä on FreeBSD-CURRENT äskettäin lisätyllä alustalla - odota sen räjähtävän kasvoillesi ja polttavan reikiä matollesi

FreeBSD-kuva Raspberry Pi: lle

Etkö vielä pelkää? Hieno, ota valmiiksi valmistettu kuva:

Pakkaa tämä ja kirjoita se SD-kortille (vähintään 1 Gt), kytke se sitten Raspberry Pi -laitteeseen ja käynnistä se. Kehyspuskuri toimii, joten muutaman sekunnin kuluttua sinun pitäisi nähdä käynnistysviestit vierittämällä, ja jos verkkokaapeli on kytketty, sinun pitäisi lopulta nähdä DHCP: lle määritetty osoite.

enter image description here

Nyt voit ssh sisäänkirjautumis root -salasanalla ja salasanalla vadelma <:>

  FreeBSD 10.0 NYKYINEN (RPI-Bsc) # 10: Ti 30. lokakuuta 17:23:44 GMT 2012Tervetuloa FreeBSD: hen!  

(valinnainen) Rakenna oma

Tämä on CURRENT , se on varmasti vanhentunut, kun luet tätä. Joten jos haluat uusimman version, voit tehdä sen, mitä tein, ja rakentaa sen. Tätä varten sinun on noudatettava FreeBSD-CURRENT -ohjelmaa, napattava koontikomentosarjani ja RPS-Bsc-ytimen kokoonpano (menee kohtaan / usr / src / sys / arm / conf / ) ja suorita se. Koneestasi riippuen tämä voi viedä muutaman tunnin.

Onnea ja kiitos mukaville ihmisille, jotka tekevät FreeBSD: tä.

Kuvan ja ytimen kokoonpanon käyttöoikeus evätään. Onko heille vaihtoehtoinen lähde?
@Craig: Korjattu linkit, pitäisi toimia nyt.
Voiko kuvan kokoa muuttaa sen kirjoittamisen jälkeen SD-kortille?
dlu
2018-04-03 21:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon on parantunut viime vuosina. Nykyään (alkuvuodesta 2018) prosessi on erittäin helppoa. Suurimmalle osalle (kaikista) levyistä on valmiita kuvia, ja asennusprosessia on melko helppo seurata. Pohjimmiltaan sinä:

  1. Lataa SD-kortin kuva (sekä STABLE että CURRENT -kuvia on saatavana, version 3 levyille katso täältä 64-bittiselle nykyiselle koontiversiolle) yksityiskohdat siitä, mikä toimii, on wikissä.
  2. Pura kuva ( xz --domompress ... ).
  3. Sitten dd kuva tyhjälle SD- tai microSD-kortille ( dd if = <FreeBSD kuvatiedosto> of = / dev / <SD-kortin kiinnitys> bs = 1M ) - kestää jonkin aikaa, control-T antaa sinun "katsella pottia".
  4. Asenna kortti ja käytä virtaa käynnistykseen.

Kun Pi on käynnissä, kirjaudu sisään - ssh, näppäimistön &-näyttö tai sarjatoiminnot (tunnistetiedoissa käytä freebsd / freebsd ssh: n kautta tai voit myös kirjautua sisään juurella / juurella, jos olet paikallinen) ja pidä hauskaa.

Löydät lisätietoja FreeBSD Wikistä ja mukavia käyntejä täältä ja täällä - varo kuitenkin, ilmeisesti kuvia käytettiin b uilt oletusarvoisena sisäänkirjautumisasetuksena freebsd / freebsd ja ainakin yksi "hyvämaineinen" lähde (ensimmäinen käynti läpi linkin) väittävät edelleen, että nämä ovat oletusarvoiset tunnistetiedot.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...