Kysymys:
Jos virtalähteenä on Pii GPIO: sta, voinko havaita, ettei sitä virtaa USB: stä?
User7391
2012-09-20 03:22:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin luoda varmuuskopiointiratkaisun Raspberry Pi -laitteelleni ja haluaisin ilmoituksen siitä, että Raspberry Pi toimii tällä varmuuskopiovoimalla. Tämän ilmoituksen on kerrottava minulle, että jotain tapahtui, ja aika on loppumassa.

Voinko havaita virtaa tulevan GPIO: n kautta USB: n sijaan?

Mitä tapahtuu, jos sinulla on virta GPIO: lle ja USB: lle? Hmmm. Ei mitään?
üks vastaus:
ikku
2012-09-20 05:35:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikäli kuin tiedän, et voi.

Mutta käyttämällä yksinkertaista elektroniikkaa voit. Yksinkertaisin ja suoraviivaisin vaihtoehto on käyttää 2 GPIO-nastaa tulona (yksi kullekin virtalähteelle).

Liitä molemmat virtalähteet (normaalin liitännän lisäksi virran saamiseksi) joidenkin vastusten kautta ( turvallisuuden ja jännitteen tason säätämistä varten !!) näihin GPIO-nastoihin.

Ohjelmistossa olet lukenut molemmat nastat. Jos molemmat ovat 1 (eli 5 V tai 3,3 V), molemmat virtalähteet toimivat hyvin. Jos yksi näistä tuloliittimistä on '0', kytketty virtalähde kytketään pois päältä ja voit tehdä tarvittavat toimet ohjelmistossasi.

Tässä aivan perusversiossa on saatavana lisää muunnelmia, jotka käyttävät vain yhtä GPIO-tulotappi, mutta tarvittavat ulkoiset elektroniset komponentit muuttuvat hieman monimutkaisemmiksi.

Huomaa: GPIO: n virran syöttämisellä on joitain riskejä, koska puolijohdesulake ohitetaan, joten ainakin sinun on käytä vaihtoehtoista virtalähdeliitäntää jonkin verran puutesuojausta.

Tämän pienen alla olevan kaavion pitäisi tehdä työ, tarvitset kaksi näistä (yksi kutakin virtalähdettä varten).

A little schematic for the detection if a power supply is working

Ennen kuin liität nämä Raspberry Pi -laitteeseesi, mittaa Vadelman ja GPIO-nastojen lähtöjännitteet. 1N4001-diodien jännitehäviö on yleensä noin 0,7 V, mutta tämä diodi on yleiskäyttöinen diodi eivät ole kovin tarkkoja. Pi: n jännite ei saisi ylittää 5 V ja GPIO-nasta ei saa ylittää 3,3 V.

Muuttamalla tätä kaaviota ja käyttämällä jännitesäädintä LM317 (ja antamalla sille oikeat vastusarvot ADJ-nastassa, voit liittää 'hyllyltä' virtalähteen uudelleen), mutta tämä vaatii lisää komponentteja. Tämä virtalähde voi olla 7,5 V tai 9 V.

Different version using LM317

LM317 tarvitsee 2 kondensaattoria, joita ei ole tässä kaaviossa, tarkista LM317 näille.

Kyllä, olen edelleen hieman epäselvä. Käytänkö 2 GPIO-nastaa maadoituksena? Voitteko lähettää kaavion, jos se on paljon vaivaa?
Molemmat GPIO-laitteet lukevat saman arvon, ellet eristää kahta virtalähdettä diodilla. Diodien ylimääräinen jännitehäviö voi aiheuttaa luotettavuusongelmia
Luon vähän kaavamaisia ​​myöhemmin tänään, mutta gnibbler on oikeassa, tarvitaan joitain diodeja, joten meidän on kompensoitava jännitteen pudotus, mikä tarkoittaa, että et voi enää käyttää "hyllyn" USB-virtalähteitä.
Erinomaiset kaaviot. Olen utelias, mitä ohjelmaa käytit heidän tekemiseen?
Nämä tehtiin gEDA: lla, juuri tähän aikaan, normaalisti käytän KiCadia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...